Home arrow Algemene info arrow Algemene info
Algemene info PDF Afdrukken E-mail
Sportzwemmers / Jeugdzwemmers.

Naast de Zwemschool en de Competitie is er nog het Recreatiezwemmen dat in 2 delen opgesplitst wordt :

1. de Jeugdzwemmers voor kinderen die lagere school lopen (tot 12 jaar dus)
2. de Sportzwemmers vanaf 12 jaar tot ...

1. Het jeugdzwemmen :

Recreatief zwemmen voorbehouden voor kinderen die vorig seizoen reeds lid waren van ZCT (in de zwemschool, als jeugdzwemmer of als competitie zwemmer). Enkel lagere school kinderen komen in aanmerking voor jeugdzwemmen.
De jeugdzwemmers nemen niet deel aan de competitiewedstrijden, maar indien gewenst kunnen zij af en toe deelnemen aan niet-officiële wedstrijden.
Vereisten: er wordt verwacht dat de zwemmers toch een basis van drie zwemslagen (crawl, rugslag, schoolslag) onder de knie hebben. Aanwezigheden worden bij de jeugdzwemmers niet genoteerd.

Er is begeleiding voorzien door één van onze trainers op zaterdag van 20.00u tot 21.00u en op zondag van 9.00u - 10.00u. Er is 1 baan ter beschikking.

De focus van de zwemsessies is in een ontspannen sfeer baantjes te zwemmen met afwisselende/uitdagende opdrachten. Er wordt sinds 2018 gewerkt met doelstellingen. Daarnaast wordt er ook een brevet gezwommen (Fred Brevet).

Informatie over lid- en lesgeld.

2. Het sportzwemmen :

Recreatiezwemmen voor 12+ op zaterdagavond van 21 – 22 u en op zondagochtend van 9 – 10 u.

Jongeren ( - 12 j ) zijn bij de sportzwemmers slechts welkom op voorwaarde dat ze begeleid worden door minstens één zwemmende ouder.
De sportzwemmers zwemmen zelfstandig volgens een schema dat per baan verschilt in moeilijkheidsgraad. Baan 1 krijgt begeleiding door één van onze trainers en dit zowel op zaterdag als op zondag.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via het tabblad “Sportzwemmen“ rechts boven en dan links “Inschrijvingen” aanklikken. Daar kunnen ze een formulier invullen en versturen. Zij worden dan gecontacteerd door een bestuurslid voor verdere praktische regelingen.

Er zijn vier instapmomenten:

1. bij de start van het seizoen
2. in december
3. in februari
4. in april

Informatie over lid– en lesgeld.

Er wordt altijd gezwommen, behalve op officiële feestdagen. Het recreatie zwemmen wordt, behoudens tegenbericht, in juli en augustus onderbroken.

Veel zwemplezier !

Laatst geupdate op ( Monday 14 January 2019 )